Skip to content

Grøn Sløjd Kurser

Nye datoer - se dem under de enkelte kurser

Kunne du tænke dig at lære et godt gammelt håndværk, at arbejde med skarpt håndværktøj og tage en stol eller en skammel med hjem, som du selv har lavet? Så kom til Salling ved Limfjorden og deltag i et af vores kurser.

Ideen bag Nordic Woodwork er at dele glæden ved at lave ting med hænderne og fremstille smukke genstande, som kan bruges i hverdagen og som kan holde til noget. Undervisningen er designet sådan at både personer uden håndværksmæssig baggrund og meget erfarne kan lære noget – og tage en færdig og brugbar genstand med hjem. Samtidig er holdene små, så der er tid og plads til at få den vejledning I hver især har brug for.

 Grøn sløjd

På grøn sløjd kurserne foregår alt arbejdet i friskfældet, lokalt træ. Vi starter ud med en hel kævle frisk træ, og med flækjern, båndkniv og bugthøvl flækker, skærer og snitter vi delene.

Fordelene ved at arbejde i friskt træ er mange. For det første, er råmaterialet langt billigere – oftest til den samme pris som brænde – og samtidigt er det mere til gængeligt. Det er blødt og let at bearbejde. Det svinder og vrider sig under tørring, men da alle dele er tørret helt inden samling, kan det sagtens tages højde for. Det bidrager blot til det endelige organiske og unikke udtryk.

Vi bruger ingen maskiner i processen udover en boremaskine. Det hverken larmer eller støver, så man kan sidde og samtale eller lytte til fuglene, mens man koncentrerer sig om håndværket. Det har samtidig den fordel, at man let kan komme i gang derhjemme med kun nogle små investeringer i det meste essentielle værktøj.

Lær at lave en skammel i grøn sløjd

Lav en Skammel (Grøn Sløjd weekendkursus)

På dette weekendkursus lærer du grundteknikker bag grøn sløjd (green woodwork). Vi arbejder med friskfældet asketræ, som vi flækker og former med håndværktøj. Natten over tørres træet. Vi borer derefter huller og med en simpel og snedig teknik samler vi skamlen helt uden lim og søm. Til slut giver vi træet en gang rå linolie og fletter et sæde i papirgarn.

Når vi er færdige, har du en smuk og solid skammel til at tage med hjem og du har lært et nyt håndværk, som du kan fortsætte med derhjemme.

Lær at lave en stol i grøn sløjd

Lav en stol (Grøn Sløjd 5-dages-kursus)

Lær de gamle teknikker bag Grøn Sløjd (green woodwork) og tag et solidt møbel med hjem.

På dette 5-dages-kursus lærer du grundteknikker bag grøn sløjd (green woodwork). Vi arbejder med friskfældet asketræ, som vi flækker og former med håndværktøj.

Når vi er færdige, har du en smuk og solid stol til at tage med hjem og du har lært et nyt håndværk, som du kan fortsætte med derhjemme.

Lav en snittebænk (Grøn Sløjd 1-dags kursus)

På dette en-dags kursus laver du en snittebænk anno det 21. århundrede.
 
Vi streger op, saver og borer i almindeligt tilgængeligt reglar-træ, og laver en meget simpelt og funktionel snittebænk, som du kan tage med hjem sidst på dagen.
 
Du lærer at måle og strege præcist op, save til en streg, bruge et søjlebor og til slut en overfræser.